NEMOCI, BOLESTI, ZDRAVOTNÍ POTÍŽE

BABSKÉ RADY ROZDĚLENÉ PODLE NEMOCÍ

02.09.2013 22:13
BABSKÉ RADY ROZDĚLENÉ PODLE NEMOCÍ DÝCHÁNÍ, PRŮDUŠKY, ZAHLENĚNÍ, RÝMA JÁTRA, SLINIVKA, SLEZINA MOČOVÉ CESTY, LEDVINY NERVOVÁ SOUSTAVA - DEPRESE, NEKLID, NERVOZITA POHYBOVÝ APARÁT, KLOUBY, KOSTI POKOŽKA, OČI, UŠI SRDCE, CÉVY, KREV, ÚNAVA VLASY, NEHTY, ÚSTA, RTY ZÁNĚT, BOLEST, HOREČKA ŽALUDEK,...

LÁMÁNÍ NEHTŮ - babská rada

01.09.2013 23:54
LÁMÁNÍ NEHTŮ - babská rada Proti lámání nehtů vyzkoušejte tuto osvědčenou babskou radu: namočte 1x za týden konečky prstů do roztoku jedlé sody a teplé vody.

AFTY - babská rada na afty

01.09.2013 00:59
AFTY - babská rada na afty Pokud se objeví afty, vyzkoušejte kloktat několikrát denně čaj ze sušených plodů černého bezu nebo řebříčkový čaj. Bezinkové plody můžete také žvýkat. SUŠENÉ BYLINKY KOUPÍTE NAPŘÍKLAD ZDE

OTOKY NOHOU - babská rada

01.09.2013 00:48
OTOKY NOHOU - babská rada 1 lžíce březových pupenů nebo 2 lžíce březových listů se zalije 0,5l vroucí vody, nechte louhovat 1 hodinu. Poté nálev sceďte a pijte půl sklenice 4x denně sušenou břízu koupíte například zde

CIBULOVÝ SIRUP - PŘI NACHLAZENÍ, NA KAŠEL, RÝMU - CIBULOVÝ ČAJ

31.08.2013 00:35
CIBULOVÝ SIRUP - PŘI NACHLAZENÍ, NA KAŠEL, RÝMU - CIBULOVÝ ČAJ Při nachlazení i kašli může rychle pomoci tento domácí recept na cibulový sirup: Nakrájejte cibuli na kostičky nebo kroužky a zasypejte cukrem, nejlépe třtinovým, ale může být i obyčejný cukr krupice. Až cibule pustí šťávu, užívejte...

KAMENY V JÁTRECH, LEDVINOVÉ KAMENY, ŽLUČNÍKOVÉ KAMENY - babská rada

28.08.2013 00:32
KAMENY V JÁTRECH, LEDVINOVÉ KAMENY, ŽLUČNÍKOVÉ KAMENY K příznakům nemocných ledvin patří: záněty čelních dutin, zhoršená kvalita vlasů, časté angíny, změny na nehtech, bolest hlavy, častá migréna, bolesti kolenou, nadměrné ochlupení u žen...   1.metoda: Týden se jí pouze červené melouny s...

Roupy, hlísti - babská rada

28.08.2013 00:30
ROUPY, HLÍSTI APOD. Lidová rada zní použít masťový základ (máslo, tuk, sádlo) a do něj vmíchat trošku rozmačkaného česneku. Směs aplikujte na postižené místo. Často se používá také dýňové semínko nebo melounové semínko, které se rozžvýká.    

Modřina, modřiny - babská rada

28.08.2013 00:29
MODŘINY Na modřiny zkuste přikládat obklady ze syrové cibule.Také může pomoci prohřátí pokožky - na sluníčku nebo v teplé vaně.    

Opary, opary - babská rada

28.08.2013 00:26
OPAR, OPARY - BABSKÁ RADA, BABSKÉ RADY Pokud využijte tuhle starou babskou radu, a zachytíte opar včas, ani se vám neudělá!!! Jinak se při použití téhle babské rady hojí velice rychle. Je to sice poněkud zvláštní, pro někoho možná až nechutné, ale funguje to 100%... Jakmile ucítíte ve rtu známé...

 

PAMPELIŠKOVÝ MED

365 kvítků pampelišek

2 litry vody
2 celé omyté chemicky neošetřené citróny
2 kg pískového cukru

 

Omyté pampeliškové květy vložíme do většího hrnce (4 litry) a přelijeme je 2 litry vody. Poté přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Vše necháme do 2.dne vylouhovat. Druhý den květy vymačkáme nejlépe přes čisté plátno. Do získané tekutiny přidáme na kolečka nakrájený citrón zbavený pecek a cukr. Přivedeme k varu za občasného míchání novou vařečkou. Necháme vychladnout a opět přivedeme k varu a opět necháme vystydnout, tak dlouho, dokud není med dostatečně hustý. Horký med plníme do sklenic, zavíčkujeme a obrátíme.

Pokud budete med vařit dlouho, například jak se doporučuje v jiných receptech až 1 a půl hodinu, tak vám med sice krásně zhoustne, ale ztratí se mnoho účinných látek. Lepší je k varu pouze přivést a rychle vypnout, nechat zchladit a vše opakovat.

Podobným způsobem můžete připravit sirup či med z třezalky, jitrocele, lípy, květů černého bezu a podobně.

Dobrý tip: Pampelišky sbírejte až 3.sluneční den (kdy nepršelo), jinak budou mít málo pylu a med bude řídký!!!

PAMPELIŠKOVÝ MED - VARIANTA S MEDEM

400 kvítků pampelišek

2 citróny

600 g medu (od včelaře, ne ze supermarketu)

3 litry vody

Při přípravě postupujte stejně jako u varianty s cukrem

 

RECEPT NA SEDMIKRÁSKOVÝ MED

1000 kvítků SEDMIKRÁSEK

2 litry vody
2 celé omyté chemicky neošetřené citróny
2 kg pískového cukru

 

Sedmikráskové květy vložíme do většího hrnce (4 litry) a přelijeme je 2 litry vody. Poté přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Vše necháme do 2.dne vylouhovat. Druhý den květy vymačkáme nejlépe přes čisté plátno. Do získané tekutiny přidáme na kolečka nakrájený citrón zbavený pecek a cukr. Přivedeme k varu za občasného míchání novou vařečkou. Necháme vychladnout a opět přivedeme k varu a opět necháme vystydnout, tak dlouho, dokud není med dostatečně hustý. Horký med plníme do sklenic, zavíčkujeme a obrátíme.

Pokud budete med vařit dlouho, například jak se doporučuje v jiných receptech až 1 a půl hodinu, tak vám med sice krásně zhoustne, ale ztratí se mnoho účinných látek. Lepší je k varu pouze přivést a rychle vypnout, nechat zchladit a vše opakovat.

Podobným způsobem můžete připravit sirup či med z třezalky, jitrocele, lípy, květů černého bezu, pampelišek (nasbírá se 365 květů) a podobně.

Dobrý tip:  Sedmikrásky sbírejte až 3.sluneční den (kdy nepršelo), jinak budou mít málo pylu a med bude řídký!!!

 

DOMÁCÍ SIRUP NA KAŠEL, ODHLENĚNÍ, POSÍLENÍ IMUNITY, NESPAVOST...

Sirup si vyrobíte jednodušše sami doma, potřebujete buď jednotlivé sušené bylinky (mateřídouška, jitrocel, echinacea, kozlík, meduňka apod. - více info o bylinkách najdete zde)

Sušené bylinky koupíte zde: PRODEJ SUŠENÝCH BYLINEK - BYLINÁŘSTVÍ MAYA

nebo si můžete pořídit již hotové bylinkové směsi na daný problém a z nich si sirup podle následujícího receptu připravit. Bylinkové směsi najdete zde

TIPY NA JEDNOTLIVÉ SIRUPY NAJDETE ZDE

 

RECEPT NA VÝROBU BYLINKOVÉHO SIRUPU:

 200g sušených bylinek nebo jednu připravenou 200g bylinkovou směs 

1 kg cukru

1 l studené vody

1 citrón (bez chemického ošetření, nebo ho umyjte důkladně octem)


Bylinky přelijte studenou vodou, přidejte nakrájený citron a nechte louhovat přes noc. Druhý den sceďte. Potom přidejte cukr, počítejte na 1 litr vody asi 1kg cukru. Přiveďte k varu a ihned odstavte, nevařte, pokud je sirup dost hustý, ihned slijte do sklenic a uchovejte v temnu. Po otevření uchovejte v ledničce. Pokud je sirup málo hustý, nechte ho vychladnout a pak opět přiveďte k varu. Můžete tento postup několikrát opakovat, případně přidat trošku cukru, aby sirup byl opravdu hustý. Držím palce, ať se dílo podaří :)