KAMENY V JÁTRECH, LEDVINOVÉ KAMENY, ŽLUČNÍKOVÉ KAMENY - babská rada

01.09.2013 00:43

KAMENY V JÁTRECH, LEDVINOVÉ KAMENY, ŽLUČNÍKOVÉ KAMENY


K příznakům nemocných ledvin patří: záněty čelních dutin, zhoršená kvalita vlasů, časté angíny, změny na nehtech, bolest hlavy, častá migréna, bolesti kolenou, nadměrné ochlupení u žen...
 

1.metoda: Týden se jí pouze červené melouny s tmavých chlebem, ledviny pracují nejvíce mezi druhou a třetí ranou, a právě v této době se sedí ve vaně s teplou vodu a jí poslední meloun týdenní kůry. Opakuje se po 2 - 3 týdnech.Kameny se rozpustí jak játrech, tak v ledvinách a žlučníku.

2. metoda:24 hodin nejíst a pít pouze vodu, pak udělat klystýr a hodinu poté vypít 2 dcl olivového oleje a hned nato 2 dcl grapefruitové šťávy. Přitom se cucá citron, aby se zamezilo pocitu dávení. Vodu nepít! Opakuje se po 24 hodinách a sleduje se v moči, zda kameny vycházejí. Jsou většinou nahnědlé, nazelenalé nebo krémové barvy. Pokračuje se 5-7 dní, dokud všechny nevyjdou. Pijí se pouze šťávy nebo jí lehká vegetar.strava. Je dobré si udělat rentgen před kůrou a po ní. Kameny se rozpustí jak játrech, tak v ledvinách a žlučníku.

3. metoda: Pije se několik hodin odstátá šťáva z červené řepy tak dlouho, až se zbavíte všech kamenů. Kameny vycházejí bezbolestně. Kameny se rozpustí jak játrech, tak v ledvinách a žlučníku.

4. metoda: Několik bulv červené řepy bez oloupání se umele a vaří tak dlouho, až vznikne hustý sirup, ten se pak užívá několikrát denně asi po 1 dcl. Kameny se rozpustí jak játrech, tak v ledvinách a žlučníku.

5. metoda: 1 lžička lněného semínka se zaleje sklenicí vody a uvede do varu. Dva dny se pak pije každé dvě hodiny půl sklenice tohoto odvaru. Ředí se vodou a pro chuť se přidává citrónová šťáva. Pouze na očistu ledvin.

6. metoda: Pije se týden čaj z : dobromysli (50g), šalvěje (50g), máty (50g) a sporýše (50g) a sladí se medem. Jí se vegetariánská strava. Sedmý den 30 minut před jídlem se vypije asi 1,5 dcl tohoto čaje z jedné vrchovaté lžičky směsi, do kterého se přidá 5 kapek jedlového oleje (olej ze sibiřské jedle, tzv.pichtový). Dobře se promíchá a pije brčkem, aby se nepoškodila zubní sklovina. Čaj s olejem se užívá třikrát denně po dobu 5 dnů.

7. metoda: 4-5 hřebíčků nechte louhovat 24 hodin v malém množství vody. Výluh poté pijte ráno, nalačno.

8.metoda - epsomská sůl - 4 polévkové lžíce epsomské soli (síran hořečnatý) - dá se koupit na webu nebo v lékárně, 3 sklenice vody po 250 ml vody, 125 ml panenského olivového oleje , 125 ml šťávy (pokojové teploty) z 1/2 růžového grepu nebo z několika citrónů

- podrobnosti o této metodě ještě doplníme


 

 

 

PAMPELIŠKOVÝ MED

365 kvítků pampelišek

2 litry vody
2 celé omyté chemicky neošetřené citróny
2 kg pískového cukru

 

Omyté pampeliškové květy vložíme do většího hrnce (4 litry) a přelijeme je 2 litry vody. Poté přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Vše necháme do 2.dne vylouhovat. Druhý den květy vymačkáme nejlépe přes čisté plátno. Do získané tekutiny přidáme na kolečka nakrájený citrón zbavený pecek a cukr. Přivedeme k varu za občasného míchání novou vařečkou. Necháme vychladnout a opět přivedeme k varu a opět necháme vystydnout, tak dlouho, dokud není med dostatečně hustý. Horký med plníme do sklenic, zavíčkujeme a obrátíme.

Pokud budete med vařit dlouho, například jak se doporučuje v jiných receptech až 1 a půl hodinu, tak vám med sice krásně zhoustne, ale ztratí se mnoho účinných látek. Lepší je k varu pouze přivést a rychle vypnout, nechat zchladit a vše opakovat.

Podobným způsobem můžete připravit sirup či med z třezalky, jitrocele, lípy, květů černého bezu a podobně.

Dobrý tip: Pampelišky sbírejte až 3.sluneční den (kdy nepršelo), jinak budou mít málo pylu a med bude řídký!!!

PAMPELIŠKOVÝ MED - VARIANTA S MEDEM

400 kvítků pampelišek

2 citróny

600 g medu (od včelaře, ne ze supermarketu)

3 litry vody

Při přípravě postupujte stejně jako u varianty s cukrem

 

RECEPT NA SEDMIKRÁSKOVÝ MED

1000 kvítků SEDMIKRÁSEK

2 litry vody
2 celé omyté chemicky neošetřené citróny
2 kg pískového cukru

 

Sedmikráskové květy vložíme do většího hrnce (4 litry) a přelijeme je 2 litry vody. Poté přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Vše necháme do 2.dne vylouhovat. Druhý den květy vymačkáme nejlépe přes čisté plátno. Do získané tekutiny přidáme na kolečka nakrájený citrón zbavený pecek a cukr. Přivedeme k varu za občasného míchání novou vařečkou. Necháme vychladnout a opět přivedeme k varu a opět necháme vystydnout, tak dlouho, dokud není med dostatečně hustý. Horký med plníme do sklenic, zavíčkujeme a obrátíme.

Pokud budete med vařit dlouho, například jak se doporučuje v jiných receptech až 1 a půl hodinu, tak vám med sice krásně zhoustne, ale ztratí se mnoho účinných látek. Lepší je k varu pouze přivést a rychle vypnout, nechat zchladit a vše opakovat.

Podobným způsobem můžete připravit sirup či med z třezalky, jitrocele, lípy, květů černého bezu, pampelišek (nasbírá se 365 květů) a podobně.

Dobrý tip:  Sedmikrásky sbírejte až 3.sluneční den (kdy nepršelo), jinak budou mít málo pylu a med bude řídký!!!

 

DOMÁCÍ SIRUP NA KAŠEL, ODHLENĚNÍ, POSÍLENÍ IMUNITY, NESPAVOST...

Sirup si vyrobíte jednodušše sami doma, potřebujete buď jednotlivé sušené bylinky (mateřídouška, jitrocel, echinacea, kozlík, meduňka apod. - více info o bylinkách najdete zde)

Sušené bylinky koupíte zde: PRODEJ SUŠENÝCH BYLINEK - BYLINÁŘSTVÍ MAYA

nebo si můžete pořídit již hotové bylinkové směsi na daný problém a z nich si sirup podle následujícího receptu připravit. Bylinkové směsi najdete zde

TIPY NA JEDNOTLIVÉ SIRUPY NAJDETE ZDE

 

RECEPT NA VÝROBU BYLINKOVÉHO SIRUPU:

 200g sušených bylinek nebo jednu připravenou 200g bylinkovou směs 

1 kg cukru

1 l studené vody

1 citrón (bez chemického ošetření, nebo ho umyjte důkladně octem)


Bylinky přelijte studenou vodou, přidejte nakrájený citron a nechte louhovat přes noc. Druhý den sceďte. Potom přidejte cukr, počítejte na 1 litr vody asi 1kg cukru. Přiveďte k varu a ihned odstavte, nevařte, pokud je sirup dost hustý, ihned slijte do sklenic a uchovejte v temnu. Po otevření uchovejte v ledničce. Pokud je sirup málo hustý, nechte ho vychladnout a pak opět přiveďte k varu. Můžete tento postup několikrát opakovat, případně přidat trošku cukru, aby sirup byl opravdu hustý. Držím palce, ať se dílo podaří :)