Vyrobte si doma sami - návody na výrobu domácí kosmetiky

Chtěli byste si vyrobit sami svůj vlastní domácí krém? Máte citlivou pokožku a špatně snášíte kupovanou kosmetiku? Vybrali jsme pro vás jednoduché recepty, které zvládne i začátečník. Vyzkoušejte naše recepty a uvidíte, že to není nic těžkého. Radost z vlastního krému proti vráskám nebo na oční okolí bude pro vás zaslouženou odměnou. Vemte na vědomí, že každý člověk má jinou pleť, a proto určitý krém nemusí sedět každému. Fantazii při výrobě domácí kosmetiky se však meze nekladou, takže se nebojte do budoucna experimentovat s tím, co vyhovuje právě vám.

VÝŽIVNÝ KRÉM Z BAMBUCKÉHO MÁSLA S KOKOSOVÝM OLEJEM

90g bambuckého másla

60g kokosového oleje - kokosový olej koupíte zde

10g mandlového oleje - koupíte zde

několik kapek rostlinné silice (esenciální olej) - některé druhy koupíte zde

Bambucké máslo ohřejte ve vodní lázni - vložte do menšího hrnce nebo ohnivzdorné misky, kterou vložíte do dalšího většího hrnce s vodou :) Jakmile se máslo rozpustí, zašlehejte do něj olej asi 5-8 minut, poté můžete přidat silici, zamíchat, na chvíli vložit do mrazničky, a za minutku či dvě znovu mixovat asi 5 minut (můžete přidat další ingredience, např. vitamín E, nebo kapsli sojového lecitinu - zvláčňuje pleť), vše několikrát opakujte, dokud není máslo krásně našlehané a nadýchané. Krém vydrží bez konzervace při běžné pokojové teplotě. Nádobku s krémem uzavřete teprve, až krém vychladne.



JEMNÝ OČNÍ KRÉM Z BAMBUCKÉHO MÁSLA

20g bambuckého másla

10 g mandlového oleje - koupíte zde

kapsle vitamínu E nebo sójového lecitinu

Bambucké máslo ohřejte ve vodní lázni - vložte do menšího hrnce nebo ohnivzdorné misky, kterou vložíte do dalšího většího hrnce s vodou :) Jakmile se máslo rozpustí, zašlehejte do něj olej asi 8 minut, poté můžete přidat silici, zamíchat, na chvíli vložit do mrazničky, a za minutku či dvě znovu mixovat asi 5 minut (můžete přidat další ingredience, např. vitamín E, nebo kapsli sojového lecitinu - zvláčňuje pleť), vše několikrát opakujte, dokud není máslo krásně našlehané a nadýchané. Krém vydrží bez konzervace při běžné pokojové teplotě. Nádobku s krémem uzavřete teprve, až krém vychladne.


TOPlist